پرستار مراقبت از بیماران قلبی-عروقی
نارسایی قلبی و مراقبت های پرستاری آن
درگذشته در درمان نگهدارنده اغلب از ترکیبات دیگوکسین استفاده میشد، امروزه معتقدند تنظیم الکترولیتها و مایعات بدن (اجتناب از احتباس آب و سدیم) و کاستن از فشار خون (به خصوص عوامل موثر بر انقباض شریانها مانند مهارکنندههای آنژیوتانسین و بلوک کنندههای کانال کلسیم) به بهبود حال بیمار کمک بیشتری میکند. یکی از مهم ترین اقداماتی که پس از سکته قلبی باید انجام شود، درمان دارویی این بیماران است.توجه داشته باشید که مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، به بهبود بیمار و کنترل علائمی مانند درد قفسه سینه کمک می کند. گرفتن میزان فشار خون، اندازهگیری قند خون بیمار و بررسی وضعیت کلی او از وظایف اصلی پرستار بیمار قلبی در منزل است که باید به صورت منظم انجام شوند. یکی از وظایف پرستار بیمار قلبی در منزل، نظارت بر مصرف داروهای بیمار است. اطلاع از زمان مصرف داروها و دادن آنها به بیمار از وظایف اصلی پرستار بیمار قلبی در خانه است. پرستار بیمار قلبی در منزل وظایفی دارد که از حاد شدن شرایط بیمار جلوگیری کند.
به گفته فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در سال 1400، تعداد 971 بیمار تحت عنوان کد سما ( سکته حاد مغزی ) به بیمارستان های امام حسین(ع)، لقمان حکیم و شهداء تجریش مراجعه داشته اند، که از این تعداد برای 100 نفر، تزریق داروی ترومبولیتیک انجام شده است. اگر قلب توانایی برطرف کردن تقاضای بدن برای اکسیژن را نداشته باشد علائمی مانند تنگی نفس و خستگی بروز میکند. این علائم نشان میدهند که قلب نمیتواند بهطور مؤثر کار کند که به آن نارسایی قلبی میگویند. سیگار و تنباکو دارای نیکوتین، آرسنیک، آمونیاک و منوکسید کربن از اصلیترین ترکیبات تشکیل دهنده سیگار هستند. هر یک از این مادهها به تنهایی سمی بوده و قرار گرفتن در معرض آنها، اثرات مخربی روی انسان دارد. استعمال آنها در سیگار باعث بروز انواع مشکلات تنفسی و بیماریهای قلبی میشود.
هنگامیکه تحتفشار روانی قرار میگیرید و یا بسیار فعالت میکنید، اکسیژن کافی به قلب شما نمیرسد. در صورت بروز حالتهای ذکرشده در قفسه سینه یا قلب احساس درد میکنید که نوعی هشدار است. زمانی که خونرسانی به قلب مسدود شود و قسمتی از قلب آسیب ببیند حمله قلبی صورت میگیرد. معولا آن قسنت قلب که وظیفه تغذیه سایر قسمتهای بدن را به عهده دارد، آسیب میبیند. از علائم حمله قلبی میتوان حالت تهوع، درد قفسه سینه، دلدرد، تپش قلب، تنگی نفس و… را نام برد.
۵) ارزشیابی (مرحله آخر فرایند پرستاری سکته قلبی):
سکته قلبی عارضهای فراگیر است که هر سال باعث مرگ هزاران نفر در کشورمان میشود. همچنین این پرستاران به دلیل شرایط بیماران، در معرض افسردگی هستند و داشتن ثبات عاطفی و روانی یک ویژگی مهم در آنهاست. این بخش مشابه بخش مراقبت های ویژه، از دستگاههای پیشرفته تشکیل شده و بالاترین مراقبتهای پزشکی و پرستاری بهرهمند است. در صورت لزوم، پزشکان ممکن است اکسیژندرمانی را برای افزایش سطح اکسیژن در خون تجویز کنند. بیمار قلبی باید از خوردن مواد غذایی چرب، غذاهای شور، سرخکردنی، مشروبات الکی و… به میزان زیاد، پرهیز کنید. بهطورکلی وظیفه دریچههای قلب، باز و بسته شدن برای عبور خون از قلب است.
مراقبت در منزل از بیمار نارسایی قلبی و مراقبت از بیمار سکته قلبی نیاز به اطلاعات خاصی دارد که پرستار باید بداند. بسیاری از بیماران قلبی باید در خانه تحت مراقبت قرار گیرند و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند. پرستار بیمار قلبی در منزل باید ویژگیهایی را داشته باشد و بتواند کارهای مشخصی را انجام دهد. وظیفه مراقبت بیمار قلبی در منزل و رسیدگی به وضعیت او در منزل بر عهده این پرستار است. در این مقاله به بررسی دلایل ابتلا به بیماری قلبی و وظایف پرستار بیمار قلبی در خانه پرداخته شده است. آی سی یو (ICU) یا واحد مراقبتهای ویژه یک بخش در بیمارستان است که برای مراقبت از بیماران با وضعیتهای بحرانی و نیاز به درمانهای پیچیده و پیوسته طراحی شده است.
این جدول به تیم درمانی کمک میکند تا روند بهبودی بیمار و تغییرات فیزیولوژیک او را در طول زمان پیگیری کنند. پس از جراحیهای پیچیده یا خطرناک، بیمار ممکن است به آی سی یو منتقل شود تا از نزدیک تحت نظارت قرار گیرد و از هرگونه عارضه جلوگیری شود. در آی سی یو از تجهیزات پیچیدهای مانند دستگاههای تنفس مصنوعی (ونتیلاتور)، دستگاههای دیالیز، و دستگاههای نظارت بر علائم حیاتی استفاده میشود. شایعترین علت نارسایی قلبی ایسکمی است یعنی بر اثر آترواسکلروز شریانهای کرونری یا سکته قلبی برخی از سلولهای عضله قلبی میمیرند یا آتروفی میشوند و لذا توان انقباض قلب کم میشود. همچنین نارسایی قلب (نارسایی کانژستیو قلب- congestive heart failure) به معنی کاهش شدید عملکرد قلب است یعنی قدرت انقباض قلب کم شده و نمیتواند خون را بخوبی پمپاژکند. قلب نقش مهمی در گردش خون دارد و نارسایی قلب موجب اختلال گردش خون میشود.
اگر دریچهها مشکل داشته باشند عضله قلب تحتفشار قرار میگیرد و علائمی مانند خستگی، سرگیجه، تنگی نفس و… رخ میدهد. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. اختلال در آرامش به دلیل تهوع و استفراغ در ارتباط با تحریک عصب سمپاتیک حین درد، اضطراب و درمانهای دارویی– تسکین درد بیمار– فراهمسازی محیط ساکت و آرام برای بیمار– آموزش به بیمار که در هنگام بروز تهوع و استفراغ به آرامی نفس بکشد و تا زمان برطرف شدن از تغذیه اجتناب شود.– مواد غذایی به مقدار کم و با دفعات زیاد به بیمار داده شود. استفاده از پرستار باتجربه برای بیمارانی که مراقبی در منزل ندارند بسیار توصیه میشود. هدف آنها از ایجاد این بخش ان بود که بیماران قلبی را بهطور خاصتری زیرنظر بگیرند.
نارسایی قلبی همراه با مجموعهای ازعلایم بالینی (تنگی نفس، خستگی) و نشانهها (ادم، رال) است و منجر به بستریهای مکرر، کاهش کیفیت زندگی و کاهش امید به زندگی میشود. – درد بیمار تسکین یافته است.– نشانهای از اشکال تنفسی و قلبی مشاهده نمیشود، یا بیمار وضعیت متعادل قلبی و ریوی را نشان میدهد.– خونرسانی کافی بافت حفظ شده است.– اضطراب کاهش یافته است.– بیمار برنامه خودمراقبتی را رعایت میکند.– از بروز عوارض جلوگیری میشود. بیمارانی که از آی سی یو مرخص میشوند، باید تحت مراقبتهای پیگیری و معاینات منظم توسط پزشکان متخصص قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که روند بهبودی ادامه دارد. بیمارانی که به مدت طولانی در آی سی یو بستری هستند، در معرض خطر عفونتهای بیمارستانی و زخمهای فشار قرار دارند. مراقبتهای بهداشتی و استفاده از آنتیبیوتیکها (در صورت نیاز) برای پیشگیری از عفونت بسیار مهم است.
آی سی یو چیست؟ / مراقبت های قبل و بعد از آی سی یو
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد. یبوست در رابطه با مصرف نارکوتیکها، کاهش فعالیت و تغییر در نوع تغذیه– طبق دستور پزشک برای بیمار ملین تجویز شود.– رژیم غذایی پرفیبر باشد (استفاده از سبزیجات).– بیمار تشویق شود تا در هنگام دفع آرامش خود را حفظ کند و از انجام مانور والسالوا بپرهیزد. شما میتوانید با یک تماس فردی مناسب را برای پرستاری، مراقبت و همراهی بیماری خود استخدام کنید. کادر درمانی این بخش وظیفه تغذیه، مسائل بهداشتی ودرمان بیمار را برعهده دارد. مشکلات مختلفی ممکن است برای قلب انسان رخ دهد که موجب بستری شدن او در بیمارستان شود. ترجمه دقیق این کلمه در زبان فارسی به معنای واحد یا بخش مراقبتی عروق کرونر میباشد.
تیم پزشکی باید برنامههای درمانی را بر اساس وضعیت بیمار تنظیم کرده و اطمینان حاصل کند که بیمار از حمایتهای لازم برخوردار است تا بهبود پیدا کند. پرستار بیمار قلبی در منزل وظیفه دارد وضعیت روزانه بیمار را کنترل کرده و آنها را به پزشک معالج وی گزارش کند.اطلاعات پرستار در مورد وضعیت روزانه بیمار، به پزشک کمک می کند تا بررسی های دقیق تری داشته و درمان های لازم را تجویز نماید. پرستار بیمار قلبی در منزل هنگام بروز سکته قلبی اقداماتی باید انجام دهد که برای حفظ جان بیمار ضروری است. پرستار برای مراقبت از بیمار سکته قلبی باید از تمام جزئیات مربوط به سکته آگاه باشد. هدف اصلی آی سی یو ارائه مراقبتهای تخصصی و پیوسته است تا در صورت نیاز، وضعیت بیمار پایدار و کنترل شود. این واحد همچنین به بهبود شرایط بحرانی بیمار کمک میکند تا بتوانند به واحدهای عمومی بیمارستان منتقل شوند یا از بیمارستان مرخص شوند.
دلایل دیگر ابتلا به این نوع از بیماریها قابل پیشگیری بوده و میتوان با رعایت مواردی از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری کرد. زمانی که وضعیت بیمار پایدار شود، تیم پزشکی ممکن است تصمیم بگیرد که بیمار را از آی سی یو به بخشهای دیگر بیمارستان منتقل کند، جایی که نیاز به نظارت کمتری دارند. بسیاری از بیماران بستری در آی سی یو به دلیل شرایط بحرانی یا درد شدید ممکن است به حمایت روانی نیاز داشته باشند. به همین دلیل، مشاوره روانشناختی و مراقبتهای عاطفی برای بیماران و خانوادهها میتواند مفید باشد. ملاقات با بیماران در آی سی یو معمولاً محدود است، زیرا این بخش برای مراقبتهای بحرانی طراحی شده است و ممکن است محیطی پر فشار و شلوغ باشد.
نقص سپتال به وجود سوراخ در دیواره بین دهلیزها یا بطن های قلب گفته میشود. گاه نیز آریتمی با افزایش ضربان قلب همراه میشود که تاکی کاردی نام دارد. پرستاران این بخش باید علاوه بر دانش و تجربه بالا در کار، سلامت جسمی و روحی کامل داشته باشند. داروهای مسکن و آرامبخش باید به طور دقیق تجویز شوند تا بیمار راحتتر باشد و از درد رنج نبرد. در موارد خاص مانند جراحیهای بزرگ، بیمار باید برای پیشگیری از عفونت و کنترل درد آماده شود.
- {
- اگر وضعیت بیمار وخیم بود باید با آمبولانس هوایی تماس بگیرید تا در اسرع وقت به مراکز درمانی منتقل کنند. |}
- پرستاران و کادر درمانی مجرب مجموعه طبیب اول با مهم ترین نکات پرستاری از بیمار سکته قلبی به خوبی آشنایی داشته و می توانند به بهبود هر چه سریع تر این بیماران کمک کنند.مجموعه طبیب اول، بهترین و باتجربه ترین پزشکان و کادر درمانی را برای اعزام به منزل بیماران در اختیار دارد.
- افراد مبتلا به نارسایی قلبی دچار تنگی نفس، خستگی زیاد و ورم ساق پا میشوند. {
- زمانی که به علت تنگ شدن دیواره رگها خونرسانی به قلب با مشکل مواجه میشود، درد یا آنژین رخ میدهد. |}
- استفاده از پرستار باتجربه برای بیمارانی که مراقبی در منزل ندارند بسیار توصیه میشود. {
- همانگونهکه در قسمتهای قبل ذکر کردیم یکی از بیماریهای بسیار شایع که در همه سنین وجود دارد، بیماری قلبی است. |}
نارسایی قلب میتواند فقط یک نیمه یا یک حفره را درگیرکند مثلا نارسایی ایزوله بطن چپ. البته معمولاً به دلیل ارتباط آناتومیک حفرات قلب و تاثیر فیزیولوژیک عملکرد آنها بر هم تاثیرگذار است. مثلا پس زدن خون به ریه در نارسایی بطن چپ ممکن است موجب احتقان ریه، افزایش فشار گردش خون ریوی ودشواری عملکرد بطن راست شود. در صورت بروز علائمی که در بالا ذکرشد، باید سریعا با اورژانس تماس بگیرید، بیمار را به بیمارستان منتقل کنید. دوره تخصصی مدیریت زخم صرفا کادر درمان را مورد هدف قرار میدهد.تمام پزشکان و پرستاران میتوانند بدون هیچگونه محدودیت خاصی اعم از جنسیت یا سن، در این دوره آموزشی شرکت کنند.
نارسایی قلبی زمانی رخ میدهد که قلب توانایی خونرسانی به تمام قسمتهای بدن را نداشته باشد. پیش از بستری شدن بیمار، تیم پزشکی باید اطمینان حاصل کنند که بیمار برای استفاده از دستگاههای پزشکی خاص آماده است، مانند ونتیلاتور، دستگاه دیالیز، مانیتورهای علائم حیاتی و دیگر تجهیزات. این اطلاعات به صورت پیوسته ثبت میشوند و معمولاً در قالب نمودارهایی برای پیگیری روند بهبودی یا تشخیص مشکلات احتمالی مورد استفاده قرار میگیرند. این فصلنامه علمی پژوهشی در حوزه بیماریهای قلب و عروق با تاکید بر پرستاری پیشگیری و مراقبت و بازتوانی و مراقبتهای ویژه مقاله می پذیرد. فصلنامه پرستاری قلب و عروق توسط انجمن علمی پرستاران قلب ایران به زبان فارسی و چکیده انگلیسی منتشر می شود. همچنین در این دوره آموزشی حدود 70 نفر از سوپروایزران، سرپرستاران اورژانس و رابطین برنامه های مربوطه حضور داشتند، که تازه های پیشگیری، درمان و فرایند پذیرش این بیماران مورد آموزش قرار گرفت.
با این حال، بسیاری از بیمارستانها ساعات ملاقات خاصی را برای خانوادهها تعیین میکنند. ملاقاتها ممکن است تحت نظارت پرستاران و با رعایت محدودیتهای خاص انجام شود. برخی بیماران ممکن است فقط نیاز به نظارت دقیق داشته باشند، در حالی که دیگران به دستگاههای ویژه مانند ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) یا دستگاه دیالیز نیاز دارند. نارسایی قلبی وضعیتی است که درآن قلب نمیتواند خون لازم برای نیازهای متابولیک بدن را پمپ کند. نارسایی قلبی یک سندرم بالینی است که در بیمارانی که یک نقص مادرزادی یا اکتسابی در ساختمان و یا عملکرد قلب دارند رخ میدهد.
بیماران در آی سی یو به طور مستمر تحت نظر پرستاران و پزشکان متخصص قرار دارند و دستگاهها و تجهیزات پیشرفته برای کنترل علائم حیاتی مانند فشار خون، ضربان قلب، تنفس و سطح اکسیژن در دسترس هستند. یکی از مهم ترین وظایف پرستار بیمار قلبی در منزل، نظارت بر مصرف دارو توسط بیمار است.در واقع اطلاع از زمان مصرف دارو و دادن به موقع آن به بیمار، جزو وظایف اصلی این پرستار می باشد. با توجه به افزایش شیوع بیماریهای قلبی و اهمیت مداخلات قلبی در بهبود و نجات زندگی بیماران، آشنایی کامل و دقیق با تکنیکها و اصول مراقبت از این بیماران برای هر پرستار الزامی است. کتاب “A Nurse’s Guide to Caring for Cardiac Intervention Patients” با ارائه اطلاعات جامع و کاربردی، میتواند به بهبود کیفیت مراقبتهای پرستاری و افزایش ایمنی و رضایت بیماران کمک کند. کتاب “A Nurse’s Guide to Caring for Cardiac Intervention Patients” به دلیل پوشش جامع و دقیق مباحث مرتبط با مراقبت از بیماران قلبی، یکی از منابع اصلی و مرجع در آموزش و کار عملی پرستاران محسوب میشود. این کتاب نه تنها به دانشجویان پرستاری در فهم و یادگیری مباحث کمک میکند، بلکه برای پرستاران حرفهای نیز یک منبع بروزرسانی و ارتقاء مهارتهای عملی محسوب میشود.
با ورود و یا ثبت نام در سایت شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس های سایت و قوانین حریم خصوصی آن را میپذیرید. شما می توانید کلیه ی کتاب های انتشارات جامعه نگر را از سایت بوک طب تهیه نمایید .
نظارت درست توسط پزشکان متخصص و پرستاران باتجربه به کمک دستگاههای پیشرفته در بخش CCU به کنترل وضعیت سلامت بیماران بسیار کمک میکند. سپس پزشکان با بررسی های انجام شده دریافتند که نیمی از مرگ و میرهای ناشی از اختلالات قلبی عروقی با اختصاص بخش جداگانه به این بیماران کاهش یافته است. در سال 1963، پزشکان بیمارستانی در آمریکا به این نکته پی بردند که بسیاری از مرگ و میر بیماران این بیمارستان مربوط به مشکلات قلبی عروقی است. در صورت بروز حمله قلبی شدید که باعث نارسایی قلب یا مشکلات شدید در جریان خون میشود، ممکن است بیمار به آی سی یو منتقل شود. در این مقاله سعی کردیم آموزش مراقبت از بیمار قلبی را به شما آموزش دهیم.
{مراقبتهای بعد از ترخیص از آی سی یو
|}این بیماری می تواند در هر سنی افراد را درگیر کند و زندگی آنها را تهدید کند. ما مفتخریم از اینکه در این کتاب، 246 مداخله استاندارد پرستاری، طبق آخرین نسخه از طبقهبندی مداخلات پرستاری ارائه نمودهایم. لازم به توضیح است این کتاب رتبه برتر دانشگاهی در بخش محصولات آموزشی جشنواره مطهری را کسب نموده است. مصرف داروهایی مانند آسپرین و گلیسرینتری نیترات (GNT) در صورت تجویز و توصیه پزشک باید انجام شود. مجموعه توان سلامت سالهاست که در زمینه نگهداری و پرستاری از سالمندان، بیماران و کودکان در تمام نقاط ایران فعالیت دارد .
سکته قلبی (Myocardial infarction) یا آنفارکتوس میوکارد یا حمله قلبی، باعث مرگ بخشی از عضله قلب میشود. بیمارانی که مدت طولانی در آی سی یو بستری بودهاند ممکن است دچار ضعف عضلانی یا مشکلات حرکتی شوند. به همین دلیل، فیزیوتراپی و توانبخشی برای بازیابی قدرت و تحرک بدن آنها ضروری است. بیهوشی تنها در صورت نیاز به جراحی یا انجام روشهای درمانی خاص مورد استفاده قرار میگیرد. برخی بیماران تنها نیاز به داروهای مسکن یا آرامبخش برای تسکین درد دارند و هوشیار باقی میمانند. این جدول به پزشکان کمک میکند تا مقدار مایعات و الکترولیتهای وارد شده و خارج شده از بدن را بررسی کرده و ناهنجاریهای آنها را تشخیص دهند.
اگر بیمار به ونتیلاتور نیاز دارد، وضعیت تنفسی او باید به دقت نظارت شود. ممکن است در این مرحله نیاز به تنظیمات دستگاه تهویه برای بهبود تنفس بیمار باشد. این جدول برای اطمینان از کنترل مناسب درد و جلوگیری از بروز عوارض ناشی از داروهای آرامبخش به کار میرود. هدف از این جدول، نظارت دقیق بر مصرف داروها و جلوگیری از اشتباهات دارویی و تداخلات دارویی است. این سایت، با هدف ارتقای دانش پرستاران، معرفی توانمندی های آنها و نیز دسترسی آزاد عموم بویژه دانشجویان و شاغلین حرفه پرستاری و پیراپرستاری به مطالب روز و مورد نیاز علمی، راه اندازی شده است. در مورد اکوکاردیوگرافی در مقاله “اکوکاردیوگرافی قلب و مراقبتهای پرستاری آن” بیشتر بخوانید.
کتاب “A Nurse’s Guide to Caring for Cardiac Intervention Patients” که برای اولین بار منتشر شده است، یک منبع جامع و کاربردی برای پرستارانی است که در حوزه مراقبت از بیماران قلبی فعالیت میکنند. این کتاب به طور خاص بر روی مراقبتهای لازم برای بیمارانی که تحت مداخلات قلبی قرار گرفتهاند، تمرکز دارد و اطلاعات جامع و مفیدی را در اختیار پرستاران و دانشجویان پرستاری قرار میدهد. در آی سی یو، مانیتورینگ مداوم علائم حیاتی مانند فشار خون، ضربان قلب، سطح اکسیژن، تنفس و دما برای تشخیص هرگونه تغییر در وضعیت بیمار انجام میشود. در کل، آی سی یو یک بخش حیاتی و حساس در بیمارستان است که برای حفظ جان بیماران در وضعیتهای بحرانی طراحی شده و نیازمند تیم پزشکی و پرستاری با تخصصهای مختلف است. بیماران مبتلا به بیماریهای حاد، مانند سکته مغزی، حمله قلبی شدید، نارسایی تنفسی، یا شوکهای جدی، به منظور پایداری وضعیتشان به آی سی یو منتقل میشوند.
در زمانهایی نیز بیمار نیازی به دریافت مراقبتهای زیاد پزشکی ندارد و وجود یک پرستار در خانه برای رسیدگی و انجام امور بیمار کافی است. داشتن استرس و اضطراب زیاد یکی از دلایل شایع بیماریهای قلبی و سکته است. استرس باعث ترشح هورمونهای مختلفی مانند کورتیزول میشود که در طولانی مدت برای قلب مضر است. همراهان بیماری بستری در بخش CCU باید شرایط این بخش را درک کنند و با کادر درمانی نهایت همکاری را برای بهبودی بیمار خود داشته باشند. CCU بخشی از بیمارستان است که برای مراقبت و درمان بیماران دچار اختلالات قلبی مورد استفاده قرار می گیرد.
افراد فراگیر اعم از کارشناس پرستاری ،کارشناس مامایی ،کارشناس بیهوشی ،اتاق عمل وافراد مرتبط با کادر درمان می توانند در این دوره شرکت کنند. پشتیبانی توسط کارشناسان زخم پس از گذراندن دوره ها، انجام میشود.پس از گذارندن دوره و قبولی در آزمون، به شما گواهینامه معتبر تقدیم میگردد. دنیای امروز ما، نوآور، تنوعطلب، پرتوقع، مشتریمدار و عرصه تکیه زدن بر سبکهای گوناگون و نوین است. گسترش ارتباطات، تکنولوژی و مشتریانی که جلب رضایت آنها دشوار است، باعث میشود تا چهره روزگار ما چنین باشد. ما با تجربه 9ساله در خدمت شما هستیم و همیشه رضایت شما اصلی ترین هدف ماست. مشخصات ظاهری و فیزیکی که برای خرید کتاب راهنمای طرح مراقبت پرستاری قلب و عروق نیاز دارید، شامل اطلاعات نویسنده، ناشر، نوع جلد، تعداد صفحات و قیمت کتاب در این قسمت ارائه شده است.
این ترکیبات سرعت پمپاژ خون در قلب را بالاتر برده و در نتیجه فشار خون بالاتر میرود. با بالاتر رفتن فشار خون احتمال ایجاد لخته خون در رگها نیز زیادتر میشود. تمام این موارد در طولانی مدت باعث بروز بیماریهای قلبی و حتی سکته در فرد میشود. قبل از انتقال بیمار به آی سی یو، پزشکان باید وضعیت بالینی بیمار را ارزیابی کنند تا تشخیص دهند که بیمار نیاز به مراقبتهای ویژه دارد یا خیر. این ارزیابی شامل آزمایشات خون، تصویربرداری (مانند سیتیاسکن یا رادیولوژی) و بررسی علائم حیاتی (فشار خون، ضربان قلب، سطح اکسیژن) است. پرستاران و پزشکان در آی سی یو بهطور ویژه آموزش دیدهاند تا به مراقبت از بیماران با شرایط بحرانی بپردازند.
همانگونهکه در قسمتهای قبل ذکر کردیم یکی از بیماریهای بسیار شایع که در همه سنین وجود دارد، بیماری قلبی است. بیماری قلبی عروقی نوعی بیماری است که بر عروق خونی و قلب شما را تاثیر خواهد گذاشت. یکی دیگر از این عوامل رژیم نامناسب مانند خوردن نمک فراوان، قند و کلسترول است. ناگفته نماند که شما میتوانید توسط تغذیه سالم، جراحی، زندگی سالم و دارو، بیماری قلبی خود را درمان کنید. یکی از مهمترین وظایف پرستار، کنترل استرس بیمار و جلوگیری از مضطرب شدن بیمار است.
گرفتن فشار خون و اندازه گیری میزان قند خون، اصلی ترین وظیفه پرستار بیمار قلبی در منزل محسوب می شود. طبیب اول با ارائه این خدمات پرستاری در منزل، نیازهای شما را در این موارد برطرف می کند.با استافده از خدمات پرستاران طبیب اول، روند درمان و مراقبت از بیماران قلبی را به صورت تخصصی پیگیری نمایید. بیماران با نارسایی قلبی باید کشیدن سیگار را قطع کنند و مصرف الکل را به مقدار استاندارد در روز کاهش دهند. بیماران باید از انجام فعالیتهای سنگین خودداری کنند و از مصرف داروهایی که شناخته شده برای ایجاد نارسایی قلبی حتی و بدترشدن آن میشوند خوداری کنند. بعنوان مثال استفاده از داروهای غیراستروییدی و ضدالتهابی مانند مهارکنندههای سیکلواکسیژناز ۲ در بیمارانی با نارسایی قلب مزمن بعلت افزایش خطر نارسایی کلیوی و احتباس مایعات یا کاهش اثر درمانی با داروها مهار کننده آنژیوتانسین ممنوع است. گفتنی است کارگاه یک روزه مدیریت درمان بیماران سکته حاد مغزی و قلبی به همت مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه و همکاری استادان بیمارستان شهداء تجریش تشکیل شد.
طبق آمارهای جهانی بیماریهای قلبی-عروقی شایعترین علل مرگ در جهان هستند و تصلب عروق کرونری شایعترین علت مرگ ناشی از این بیماریهاست. در رادیوگرافی ساده قفسه سینه ممکن است بزرگی سایه قلب و احتقان ریوی مشاهده شود. در ECG در صورت کاردیومگالی ما معمولاً انحراف محور الکتریکی قلب به سمت چپ را داریم. انجام اکوکاردیوگرافی با دیدن کاهش کسر تخلیه (EF) بطنها به تشخیص بسیار کمک میکند. زمانی که به علت تنگ شدن دیواره رگها خونرسانی به قلب با مشکل مواجه میشود، درد یا آنژین رخ میدهد.
برخی بیماران فقط چند ساعت یا روز در آی سی یو باقی میمانند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به مدت طولانیتری نیاز به مراقبت داشته باشند. زمانی که وضعیت بیمار پایدار شود، معمولاً او به بخشهای دیگر بیمارستان منتقل میشود. کربوهیدرات اضافی در بدن به شکل چربی در اطراف اندامها، داخل رگ و دور بافتهای بدن ذخیره میشود. افرادی که دیابت دارند یا افرادی که مواد قندی زیادی مصرف میکنند، مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی هستند. پرستار نباید اجازه دهد تا بیمار کارهای سنگین انجام دهد یا فعالیت بدنی شدیدی داشته باشد. اهمیت این موضوع در مراقبت در منزل از بیمار نارسایی قلبی چند برابر میشود.
در نارسایی قلب ما اغلب اتساع قلب، کاهش عملکرد سلولهای عضلانی قلب و احتباس آب و سدیم را داریم. به گزارش روابط عمومیمعاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سکته مغزی امروزه به عنوان دومین علت مرگ و میر و یکی از مرگبارترین بیماری های نورولوژی شناخته می شود که متاسفانه سن بروز آن در کشور ما حدود ده سال پایین تر از سطح جهانی است. معمولاً سکته قلبی به دلیل اختلال در عملکرد الکتریکی قلب رخ می دهد و موجب می شود تا ضربان قلب بیمار از حالت طبیعی خود خارج شود. در این حالت، بیمار تدریجاً هوشیاری خود را از دست می دهد و اگر به موقع درمان نشود ممکن است جان خود را نیز از دست بدهد. امیدواریم مقاله فرایند پرستاری در سکته قلبی مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.
بررسی فیزیکی دقیق و کامل در تعیین عوارض مهم است و هرگونه تغییر در وضعیت بیمار فوراً گزارش میشود. بررسی پرستاری در انفارکتوس میورکارد شامل شناسایی منظم نیازهای بیمار و تعیین کردن اولویتهای نیاز آنان میباشد. مرکز خدمات پرستاری امداد طاهر، دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان، با بیش از 20سال سابقه در زمینه خدمات پرستاری و مراقبتی بصورت 24ساعته در خدمت شماست. اعزام پرستار در تهران و کرج، پرستار سالمند، پرستار کودک، پرستار بیمار و انجام کلیه خدمات کلینیکی و پاراکلینیکی در منزل از جمله خدمات این مرکز میباشد. یکی از مسائلی که در رابطه با فرد بستری در بخش CCU وجود دارد، مراقبت و کنترل وضعیت قلبی او پس از ترخیص از بیمارستان است.
نظارت بر وضعیت مایعات و الکترولیتها برای جلوگیری از اختلالات آب و الکترولیتها اهمیت دارد. مراقبت از ورود و خروج مایعات (مانند ادرار، سرم و دیگر مایعات) باید به دقت انجام شود. اطلاعرسانی به خانواده درباره محدودیتهای ملاقات و شرایط بخش آی سی یو ضروری است. استفاده از قلب مصنوعی، پیوند قلب و پیوند سلولهای بنیادی جدیدترین روشهای درمانی هستند. هر چند سکته مغزی هم قابل پیشگیری و هم قابل درمان است، اما سرعت در زمان رسیدگی به بیمار در مراکز مجهز یکی از اولویت های اولیه در بهبود و پیشگیری از این واقعه است. مصرف داروهای ذکر شده باید تا پایان دوره درمان و بهبودی کامل بیمار ادامه پیدا کند و بیمار به هیچ عنوان نباید مصرف این داروها را بدون مشورت با پزشک معالج خود، قطع کرده و یا دوز آنها را تغییر دهد.
انجام صحیح وظایف توسط پرستار بیمار در منزل برای مراقبت بیمار قلبی بسیار حیاتی است. پزشکان باید به غربالگری و درمان مواردی که مورتالیتی بیماران را افزایش میدهند نظیر افزایش فشارخون، بیماری عروق کرونری، دیابت، کم خونی، واختلالات تنفسی در خواب بپردازند. فرایند پذیرش این بیماران در بیمارستان های مجری، تشخیص و درمان بیماران سکته حاد قلبی و در مدیریت درمان بیماران سکته حاد مغزی از مهمترین موضوعات مورد آموزش در این دوره بود. دوره آموزشی مدیریت درمان بیماران سکته حاد مغزی و قلبی(کد 247 و کد 724)با هدف توانمندسازی پرستاران در مراقبت از این بیماران در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه برگزار شد. البته برخی از افراد تنها درد خفیفی در قفسه سینه خود احساس می کنند.به یاد داشته باشید که زمان، نقش بسیار تعیین کننده ای در نجات بیمار سکته قلبی ایفا می کند. لذا هنگام مشاهده علائم سکته قلبی، خونسردی خود را حفظ کرده و سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
سایت اصلی